Pomladno "razstrupljanje" s šparglji
Šparglji so zelo priporočljivi in tudi zaželen del jedilnika.
Vsebujejo veliko vitaminov in mineralov. Izredno so bogati s kalijem, fosforjem, železom, bakrom, cinkom, jodom, vsebujejo folno kislino in ogromno vitamina C.
So tudi bogat vir flavonoidov, kar pomeni, da pripomorejo k znižanju krvnega tlaka in holesterola.
Šparglji med drugim vsebujejo asparagin, ki daje značilen vonj seču, sicer pa spodbujajo dejavnost ledvic in pospešujejo izločanje vode iz telesa (diuretiki).
Prispevajo tudi k »čiščenju« krvi in pospešujejo prebavo. Priporočamo jih ljudem, ki so nagnjeni k zaprtju, saj vsebuje veliko dietnih vlaknin.
Kako pa si vi najraje pripravite šparglje?
Nekaj okusnih receptov najdete tudi na spodnji povezavi.
http://okusno.je/…/p…/vse-kar-morate-vedeti-o-spargljih.html