12. maj - MEDNARODNI DAN MEDICINSKIH SESTER

12.05.2020

Spoštovane medicinske sestre in zdravstveni tehniki!

Ob mednarodnem dnevu medicinskih sester in zdravstvenih tehnikov vam v Centru za krepitev zdravja Kamnik iskreno čestitamo! Hvaležni smo, da z neizmerno požrtvovalnostjo ter srčnostjo skrbite za paciente, varovance, državljanke in državljane. Kljub pomanjkljivemu zdravstvenemu sistemu in težkih pogojih dela nas nikoli ne pustite na cedilu. 

V letošnjem letu je ta dan še prav poseben, saj obeležujemo 200-letnico rojstva Florence Nightingale, utemeljiteljice sodobne zdravstvene nege. S svojim delom, tudi na področju obvladovanja okužb in izboljševanja higienskih ukrepov, je pustila neizbrisen pečat. Naj nas njena odločnost, prodornost, pogum, znanje ter neumorno prizadevanje za zdravje in dobro počutje pacientov v tem prav posebnem času navdihujejo in nam dajejo moči za soočanje s številnimi izzivi.

Slovenske medicinske sestre se dnevno vključujejo v vse cilje trajnostnega razvoja na vseh ravneh zdravstvenega varstva ter tudi socialnega skrbstva. Pomembno prispevajo tudi k izboljšanju zdravja in preprečevanju bolezni prebivalcev Slovenije. So edina poklicna skupina, ki je ob pacientu 24 ur na dan, vse dni v letu. Paciente spremljajo v vseh življenjskih obdobjih, od rojstva do smrti. Zaradi kompleksnih zahtev zdravstvenega varstva prevzemajo vedno večje odgovornosti, čeprav se njihove vloge marsikdo zave šele takrat, ko se znajde v osebni stiski.

Hvala vam!

Nurse Appreciation? 10 Things Nurses Wish Patients Would Do