23. april - SVETOVNI DAN KNJIGE IN AVTORSKIH PRAVIC

23.04.2020

Branje knjig je pomembno!

Albert Einstein je nekoč dejal: »Če želite, da bi bili vaši otroci pametni, jim berite pravljice. Če želite, da bi bili še pametnejši, jim berite še več pravljic.«

Na Svetovni dan knjige in avtorskih pravic praznujejo knjige ter vsi, ki jih obudijo k življenju - pisatelji, ilustratorji, založniki, knjigarne, knjižnice in nenazadnje - bralci.
Dan knjige je posvečen promociji branja in opominjanju, kako pomembno je branje za človeški razvoj. K branju je pomembno spodbuditi tudi otroke in mladostnike, predvsem jim branje približati na način, da bodo v knjigah našli veselje in priložnost za odkrivanje novih domišljijskih svetov. 

E-knjige

Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik članom v času epidemije in začasnega zaprtja knjižnice ponuja na voljo skoraj 1.400 naslovov e-knjig. Izposodite si jih lahko s pomočjo spletne knjižnice in knjigarne Biblos.

Koristne povezave:
Biblos
Kako do e-knjig? 
Obvestilo založbe Beletrina uporabnikom Biblosa (marec 2020)

V času epidemije omogočajo, da si boste e-knjige lahko izposojali tudi tisti, ki vam je ali bo v času zaprtosti knjižnice preteklo članstvo ali imate morda na svojem uporabniškem računu še kako neporavnano terjatev (zamudnina, članarina..). Za ta ukrep so se odločili, da bi omogočili dostop do e-knjig vsem članom knjižnice.

Želimo vam prijetno branje!

23. april - svetovni dan knjige in avtorskih pravic