31. maj - SVETOVNI DAN NEKAJNENJA IN SVETOVNI DAN ŠPORTA

31.05.2020

SVETOVNI DAN NEKAJENJA

Njegov namen je opozoriti na škodljive posledice kajenja kot so bolezni dihal in ožilja, rakava obolenja in prav tako na dejstvo, da kadilci umirajo prej. Svetovni dan nekajenja je poziv, da kadilci vsaj en dan preživijo brez cigarete in če je le možno, prekinejo to slabo navado. Ne samo da kajenje škoduje zdravju, v nekaterih primerih celo ni privlačno in na leto nas cigareti stanejo ogromno denarja. Naj bo 31. maj dan brez nikotina v upanju, da se mogoče  kdo odloči, da bi pa vendarle bilo smiselno nehati.

Lahko vam pri tem pomagamo. Vključite se v naš program SVETOVANJA PRI OPUŠČANJU KAJENJA, ki ga vodi diplomirana medicinska sestra. Zaradi epidemioloških razmer so obvezne predhodne prijave na: tina.muc@zdkamnik.si ali 051 646 387.  

Pljuča vam bodo hvaležna za življenje brez cigaretnega dima!Young woman Tourists with backpacks Happy to travel She raised her hand to make a heart shape and enjoy the natural scenery on the mountain.

Pljučem koristi tudi telesna vadba v obliki teka, hitre hoje oz. kolesarjenja. Globoko dihanje namreč krepi dihalno mišičje in prečisti pljuča s pospešenim izločanjem sluzi iz dihalnih poti.

SVETOVNI DAN ŠPORTA

Šport je igra ali aktivnost in je ključen del človekovega zdravja. Ima glavno besedo pri vzdrževanju kondicije, lepega telesa, pomaga pri krepitvi zavesti, hrani duha in je tudi način preživljanja prostega časa velikih množic. 

Danes je dan brez izgovorov, da se ne bi malo premigali.  Zato vljudno vabljeni na otvoritev NORDIJSKE HOJE jutri 1. JUNIJA 2020 ob 9.00. Dobimo se pred zgornjim vhodom v Zdravstveni dom Kamnik. V primeru slabega vremena nordijska hoja odpade.

V kolikor se nam ne morete pridružiti vam ponujamo par predlogov, kako izkoristiti današnji dan v pravem pomenu, npr. tek v naravi ali ob Kamniški Bistrici, sprehod ali obisk naših lepih kamniških planin, kolesarjenje, igre z otroci na prostem, rekreacija na prostem s svojimi prijatelji (nogomet, košarka, odbojka, tenis...) in še bi lahko naštevali... 

Ostanite aktivni, ostanite zdravi!

Canggu Green Rice Field Biking Tour with Bali Outdoor ...