19. marec - SVETOVNI DAN SPANJA

19.03.2021

V petek, 19. marca 2021, obeležujemo že 14. svetovni dan spanja, ki tokrat poteka pod sloganom »Urejeno spanje za zdravo prihodnost«.Svetovni dan poteka pod okriljem Svetovne zveze za spanje (WSS) in je mednarodno priznan dogodek ozaveščanja javnosti o prepoznavi spanja in njegovega pomembnega vpliva na naše zdravje. S skupnim prizadevanjem različnih partnerjev se trudimo, da bo pozornost širše javnosti in tematika spanja v slovenskem prostoru še bolj prepoznana.

Letošnji slogan opozarja na osnovno človekovo potrebo po urejenem spanju. Poudarek temelji na izpostavljanju tega »stebra zdravja« in prednostih, ki jih takšno spanje prinaša za zdravo prihodnost. Tema o priporočilih za zdravo spanje je enako aktualna skozi vse leto. Svojim javnostim jo lahko približate kadar koli oziroma gradiva uporabite glede na vaše dejavnosti in po lastni presoji.

Ob svetovnem dnevu spanja bo organiziran tudi brezplačni webinar o pomenu spanja v času epidemije Covid-19. Gre za prvega v seriji treh brezplačnih spletnih seminarjev, ki bodo marsikomu olajšali stres in slabo počutje v času Covid epidemije. Dogodek so strokovno pripravili v Centru za motnje spanja in bo potekal v četrtek, 18.3.2021 ob 14. uri. Trajal bo 45 minut. Namen dogodka je poudariti pomen dobrega spanja v težkih časih epidemije. Dostop za prijavo na dogodek na: https://www.bureauveritas.si/newsroom/brezplacni-webinar-kako-spanje-vpliva-na-nase-pocutje-delovno-storilnost

8 hranil, ki jih potrebujemo za dober spanec (in kje jih dobimo) | Bodi eko