Novo v knjižnici: Delavnice za krepitev zdravja za odrasle in otroke

09.10.2023

Novo v knjižnici: Delavnice za krepitev zdravja za odrasle in otroke

Zavedanje o pomenu zdravega načina življenja je v današnjem hitrem tempu življenja izjemno pomembno. Zato smo se povezali s Centrom za krepitev zdravja Kamnik, ki so za naše uporabnike pripravili brezplačne delavnice za otroke in odrasle.

Verjamemo, da ponujene delavnice predstavljajo dobro priložnost za učenje in utrjevanje zdravih navad ter skrbi za telo in duha. Delavnice omogočajo udeležencem, da se seznanijo s temeljnimi načeli zdrave prehrane, pomenom redne telesne aktivnosti, tehnikami sproščanja ter ohranjanjem mentalnega zdravja. Otroci in odrasli se naučijo, kako vzpostaviti ravnovesje med obveznostmi ter skrbjo zase na celostni ravni.

Zavedamo se, da imajo dobre navade, vgrajene že v zgodnjem obdobju, dolgoročen vpliv na kakovost življenja. S pravilno prehrano in redno telesno dejavnostjo se izboljšuje telesna kondicija, vzdržuje zdrava telesna teža ter zmanjšuje tveganje za kronične bolezni. Skrb za duševno zdravje pa je enako pomembna, saj vpliva na sposobnost soočanja s stresom, odnose z okolico in splošno počutje.

Sodelovanje med Centrom za krepitev zdravja in Knjižnico Franceta Balantiča Kamnik pomeni celovit pristop k izboljšanju zdravja in dobrobiti prebivalcev. Knjižnica omogoča dostop do obsežnih virov literature in gradiv s področja zdravega načina življenja, kar dopolnjuje praktične izkušnje delavnic. Skupaj krepimo ozaveščenost o pomenu zdravja in spodbujamo udejstvovanje v skupnosti. S tem knjižnica ni le hramba knjig, pač pa središče informacij, interakcije in izmenjave znanja.

Delavnice bodo potekale istočasno za otroke (5+) in odrasle vsak prvi ponedeljek v mesecu od novembra do junija od 17.30 do 18.30 v knjižnici. Otroci bodo imeli srečanja v dvorani, odrasli pa v čitalnici v prvem nadstropju. Predhodne prijave niso potrebne.

Vabimo vas, da se udeležite delavnic in da se jih udeležijo tudi vaši otroci. Poskrbimo za svoje zdravje in dobro počutje in skupaj gradimo zdravo skupnost.  

Vsebina in urnik delavnic od novembra 2023 do junija 2024