Rožnati oktober

01.10.2024

Rožnati oktober je mesec, posvečen ozaveščanju o raku dojk, ki nas opominja na pomembnost zgodnjega odkrivanja in preventivnih pregledov. 

Vsaka ženska je edinstvena, a vse si delimo en cilj: skrb za svoje zdravje. Zato ne odlašajte! Redni samopregledi in zdravniški pregledi so ključni za zgodnje odkrivanje raka dojk, kar lahko reši življenje.

Rožnati oktober nas poleg splošne ozaveščenosti o raku dojk opominja tudi na izjemno pomembnost samopregledovanja dojk. To preprosto dejanje lahko pomeni razliko med zgodnjim odkritjem raka, ko je zdravljenje veliko uspešnejše, in kasnejšimi fazami, ko je bolezen že bolj razširjena.

- Kako lahko pomagate sebi? Naučite se pravilne tehnike samopregledovanja in si vzemite čas vsak mesec. Samopregledovanje je lahko vaš prvi korak k hitrejšemu odkrivanju sprememb, ki morda zahtevajo strokovni pregled.

Vabljene v petek 4. in 18. oktobra med 9:00 in 11:00 uro v Center za krepitev zdravja Kamnik, kjer boste imele možnost preizkusiti samopregledovanje na posebnem modelu dojke, dobile navodila za pravilno samopregeldovanje in možnost posveta.

Ne pozabite: Vaše zdravje je v vaših rokah! 

https://europadonna.si/

#RožnatiOktober #Samopregledovanje #ZdravjeJeNajvečjaVrednost #ckzkamnik

Morda je slika naslednjega: besedilo